zondag 5 juni 2016

Delta Sports B1 - Nieuwland B1: 2-2 (Nieuwland door naar de finale nacompetitie)

Door de riante uitgangspositie (5-0 overwinning) kwam de finale plaats van de nacompetitie voor Nieuwland B1 gisterenochtend niet meer in gevaar. In een matige wedstrijd werd het 2-2. Nieuwland scoorde wel twee fraaie treffers. In de eerste helft was het Stijn die na een prima aanval de bal onhoudbaar inkopte. In de tweede helft was het Eloy met een prachtig afstandsschot.

In de andere halve finale speelde Almere B1 thuis tegen DOSC B1. Opnieuw was Almere te sterk voor de Dolderse formatie en won maar liefst met 6-0. Hierdoor speelt Nieuwland B1 komende zaterdag de finale tegen Almere B1. Gezien de strijd in de eerdere wedstrijden tegen deze sterke ploeg, belooft het een zeer spannende finale te worden. De locatie van de finalewedstrijd is nog niet bekend, maar volgt zo spoedig mogelijk.
Doordat er één extra plaats is vrijgekomen in de hoofdklasse, krijgt de verliezende ploeg op woensdag 15 juni nog een extra kans om te promoveren naar de hoofdklasse. De verliezende ploeg speelt dan tegen de verliezende finale ploeg uit de andere poule. De ploegen die in de andere finale tegen elkaar uitkomen zijn WSV 30 B1 en EVC B1.