zaterdag 11 juni 2016

Nieuwland promoveert naar hoofdklasse na bloedstollende finale nacompetitie

In een finale die werkelijk alles in zich had, won Nieuwland B1 vandaag na strafschoppen van concurrent FC Almere B1 en is hiermee winnaar van de nacompetitie. Een fantastisch resultaat, zeker na het verlies van de eerdere kampioenswedstrijd in de competitie.
Toch leek met name in de 1ste helft Almere er met de winst vandoor te gaan. De club uit Flevoland speelde veel agressiever en kwam al snel op een 0-1 voorsprong.
Na de theepauze was het echter Nieuwland dat de dienst uitmaakte en scoorde halverwege de 2de helft de gelijkmaker, 1-1. Geen van beide clubs lukte het daarna om in de reguliere speeltijd de definitieve winst naar zich toe te trekken, zodat een verlenging noodzakelijk was. Nieuwland kwam vervolgens al snel op voorsprong, 2-1. Echter, niet lang daarna kreeg één van de Tricolores de bal in het strafschopgebied tegen de hand. Zonder pardon wees de scheidsrechter naar de stip waardoor Almere toch weer op gelijke hoogte kwam, 2-2. Strafschoppen zouden uiteindelijk de beslissing moeten brengen. Maar ook na de eerste reeks strafschoppen was er geen winnaar. Uiteindelijk werd het toch Nieuwland dat na 8 strafschoppen aan het langste eind trok en definitief winnaar werd van een bloedstollende finale. Door deze winst promoveert Nieuwland B1 en komt vanaf volgend seizoen uit in de hoofdklasse. Een unicum voor Nieuwland omdat dit de eerste keer in de clubgeschiedenis is dat een B team gaat uitkomen op dit niveau. Vanmiddag werden de spelers gehuldigd en ontvingen uit handen van Hoofd Jeugdopleiding Vincent van den Hooff de o zo begeerde schaal.
Top mannen. Een fantastisch resultaat en dik verdiend na al die strijd. Complimenten ook aan Almere.