zondag 27 maart 2016

Nieuwland B1 - DWS B2: 6-2

In de 1/4 finale beker mocht Nieuwland gisteren aantreden tegen DWS. Met een klinkende 6-2 zege waren de Tricolores te sterk voor de Amsterdamse formatie, die in de competitie uitkomt in de 4de divisie. Door deze fantastische prestatie is de 1/2 finale beker een feit. Wat een seizoen.

De wedstrijd begon met een eerbetoon. Met een minuut stilte werd stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag in Brussel en het overlijden van Johan Cruijff. Na dit respectvolle begin gaf scheidsrechter Zandbergen het startsein voor de wedstrijd.
De trouwe aanhang, die ook gisteren weer in grote getale aanwezig was, zag een ontketend Nieuwland. Geholpen door de wind en door direct druk te zetten kwam DWS nauwelijks aan voetballen toe. De B1 creëerde van begin af aan kansen en na 25 minuten stond het al 3-0 voor Nieuwland. Helaas werd dit één van de spelers van DWS teveel en mocht, vanwege slaan, vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Vlak voor het rustsignaal scoorde Nieuwland opnieuw en kon met een 4-0 voorsprong, én een man meer situatie, van de thee gaan genieten.
Na rust had DWS het voordeel van de wind, maar wist er toch nauwelijks van te profiteren. Zeker toen nog 2 spelers met rood van het veld werden gestuurd, leek de Amsterdamse formatie als een kaartenhuis in elkaar te zakken. In plaats van het karwei met grote cijfers af te maken, maakte Nieuwland het zichzelf nog lastig. Wist uit de hoeveelheid enorme kansen slechts twee keer te scoren en kon niet belette dat ook DWS, met 8 man, tot twee keer toe tot scoren kwam. Eindstand 6-2. Al met al een prima 1ste helft en een niet al te beste 2de helft. Maar wel een fantastische overwinning. Een fijne opsteker in aanloop naar volgende week, want dan wacht de topper tegen Almere B1.