zondag 6 maart 2016

Nieuwland B1 - NVC B1: 5-0

Met medewerking van NVC werd vandaag de wedstrijd van 20 februari jl. ingehaald. En ondanks dat het zondag is, was de kantine gewoon open en waren er weer veel supporters aanwezig. Dank aan alle vrijwilligers en goed om te zien dat het team zo gesteund wordt. Top!
Als dank werd de aanhang van de B1 getrakteerd op een heerlijke voetbalmiddag. Niet alleen door het mooie weer, maar ook door het goede spel van de mannen van John en Marco. Met name de 1ste helft waren de Tricolores echt goed. Alsof er gisteren geen wedstrijd gespeeld was. Niet alleen qua voetbal was het genieten, maar ook qua onderlinge sfeer in het team. Positief en goed coachend. Het enige commentaar op het spel was wellicht op het aantal gemiste kansen in de 1ste helft. Want in plaats van 3-0, had het zeker bij rust 4-0 à 5-0 kunnen staan.
Na rust zakte het spel van Nieuwland wat in. En door wat tactische wijzigingen bij NVC kreeg de club uit Naarden meer grip op het spel. Toch kwam Nieuwland niet echt in gevaar, hoewel NVC wel een paar keer dicht bij een doelpunt zat. Met prima uitgespeelde counters wist de B1 uiteindelijk nog twee keer te scoren. Eindstand 5-0. Een prima overwinning en een mooie revanche op het eerdere gelijke spel tegen NVC. Met deze overwinning blijft niet alleen de achterstand op Hooglanderveen 1 punt, maar wint Nieuwland de 2de periode en is ze hiermee zeker van nacompetitie. Al met al een heel mooi voetbalweekend.