zondag 3 april 2016

Nieuwland B1 - FC Almere B1: 1-0

Dat het gisteren tegen Almere spannend zou worden had iedereen wel verwacht, maar zo spannend overtrof elke verwachting. Pas in de 83ste minuut, ruim in blessuretijd, scoorde Nieuwland de bevrijdende 1-0 en werd daarmee winnaar van een bloedstollend duel.

Nieuwland begon goed aan de wedstrijd. Voetbalde verzorgt, creëerde geregeld kansen en zat een aantal keer dicht tegen de openingstreffer aan. Zeker toen een prachtig genomen vrije trap onhoudbaar langs de keeper van Almere zeilde. Helaas stond de paal in de weg. Hoewel Nieuwland op alle fronten in de 1ste helft de betere ploeg was, ontbrak het “vuur” zoals in de voorgaande wedstrijden ten toon werd gespreid. En dat maakte Nieuwland kwetsbaar en kreeg ook de ploeg uit Flevoland haar kansen. De beste kans voor Almere kwam vanuit een corner. Een prima genomen hoekschop werd knap ingekopt. Gelukkig stond goalie Gianni op de juiste plek.
In de 2de helft was een ander Almere te zien. Niet dat de rollen waren omgedraaid, zeker niet. Maar Almere zette veel meer druk en daar had Nieuwland moeite mee. Hierdoor werd Almere veel gevaarlijker en creëerde aanzienlijk meer kansen dan in de 1ste helft. Zeker toen de bal ternauwernood van de doellijn werd gehaald, leek Nieuwland zelfs op een verlies af te stevenen. Aan de andere kant kreeg ook Nieuwland een paar fantastische mogelijkheden, maar zat het qua afmaken van de kansen gisteren ook niet mee.
Daardoor bleef de wedstrijd tot het eind toe spannend. Met het inbrengen van Noah en Lars besloot coach John tot een laatste slotoffensief over te gaan. Een gouden zet achteraf gezien, want vanuit een voorzet van Noah scoorde Lars uiteindelijk de winnende treffer voor Nieuwland (1-0). De ontlading was groot. Top mannen. Hierbij de link naar de foto's.