zondag 13 maart 2016

Nieuwland B1 - TOV B1: 4-1

Na een nipte overwinning in de uitwedstrijd tegen TOV mocht Nieuwland gisterenmiddag thuis tegen de Baarnse formatie aantreden. In Baarn was al duidelijk geworden dat TOV geen gemakkelijke tegenstander is, maar om in het spoor van Hooglanderveen te blijven moest in ieder geval gewonnen worden.
Na een afwachtende begin fase ontspon zich een lekkere 1ste helft, waarin Nieuwland mooie dingen liet zien. Met goed combinatiespel en de lange bal, wist TOV niet goed raad met de Tricolores. En na zo’n 20 minuten viel dan ook de 1-0. En voordat TOV ook maar enigszins kon herstellen viel vrij snel daarna de 2-0, de 3-0 en de 4-0. Daarmee was voor Nieuwland de wedstrijd gespeeld. Dat de wedstrijd voor de Baarnse formatie nog niet gespeeld was, werd in de 2de helft duidelijk. Met sterk fysiek spel en continue druk zetten werd het Nieuwland af en toe knap moeilijk gemaakt. Dit resulteerde halverwege de 2de helft in een doelpunt voor TOV, 4-1. Uiteindelijk zou het hierbij blijven. Opnieuw een prima overwinning. Even verder op in Amersfoort-Noord verloor koploper Hooglanderveen met 0-1 van het sterke Almere. Hierdoor staat Nieuwland sinds dit weekend nummer 1 in de competitie. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg gaat het komende weken nog heel spannend worden.