zondag 18 oktober 2015

TOV B1 - Nieuwland B1: 2-3

Onder ‘genot’ van een druilerig regentje en op ‘echt’ gras (wat was dat ook al weer…) mocht Nieuwland B1 gisteren aantreden tegen TOV B1. Een ploeg die haar draai nog niet helemaal heeft gevonden in de competitie, maar zeker niet onderschat moet worden. Nieuwland begon goed aan de wedstrijd. Combineerde prima en liet verzorgd voetbal zien. Met als resultaat dat na zo’n 20 minuten de Tricolores op een verdiende 0-2 voorsprong stonden. Het eerste doelpunt, gemaakt door Stijn, kwam voort uit een goed opgezette aanval. Het tweede doelpunt kwam van de schoen van Kevin. Een als voorzet bedoelde bal dwarrelde over de keeper van TOV in de uiterste hoek van het goal. Een beetje geluk, maar hij telde.
In plaats van door te drukken namen de mannen van trainer Mike en Henk echter wat gas terug en kwam TOV meer en meer in de wedstrijd. Nieuwland had in die fase wel veruit het meeste balbezit maar creëerde weinig echte kansen. De Baarnse formatie ging daarentegen compacter spelen en werd door haar snelle counters geregeld gevaarlijk. Dit resulteerde nog voor rust in twee mooie doelpunten van TOV. De wedstrijd lag weer helemaal open.
In het begin van de 2de helft was Nieuwland opnieuw voetballend de betere ploeg. En kwam, na een overtreding net buiten de ’16’, wederom op voorsprong. Dit keer was het David die, precies langs de opgestelde muur, onhoudbaar voor de keeper in schoot. In plaats van het koppie laten hangen gooide TOV daarna alles in de strijd om toch weer op gelijke hoogte te komen. Nieuwland kreeg het moeilijk en kwam een paar keer heel goed weg. Zeker toen Gianni nog net de bal voor de doellijn wist weg te tikken. Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet meer aan scoren toe en kon Nieuwland de 3 punten meenemen naar Amersfoort. Een verdiende overwinning op een strijdbaar TOV. Familie Wesselman sterkte met de was.
Volgende week wacht ons een mooi tussendoortje: de bekerwedstrijd tegen hoofdklasse topper Victoria op ons eigen terrein.