zaterdag 10 september 2016

Start Competitie 2016 - 20017

Nadat de volgende ronde van het bekertoernooi was bereikt stond zaterdag 3 september het begin van de competitie op het programma.

1e wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Victoria. Wedstrijden tegen Victoria zijn altijd gelijkwaardig. 1e helft eindigde zoals het begon 0-0. Na de pauze werd er wel gescoord. Helaas niet zoals we het ons hadden voorgesteld. De wedstrijd werd uiteindelijk met 1-3 verloren.
Bijkomend nadeel was dat niet iedereen ongeschonden uit de strijd was gekomen. In de week die volgde kon niet getraind worden met een volledige groep.

2e wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Breukelen. De selectie werd door de blessuregevallen nog aangevuld met een speler van de O15-1. Nog koud aan de wedstrijd begonnen (en het was nog wel prachtig zomers weer) stonden we al met 2-0 achter. Uit een standaardsituatie in de 4e minuut en slap verdedigen in de 9e minuut werden de doelpunten wel heel makkelijk weggegeven. Na bijna een kwartier kwamen de eerste kansen op de aansluitingstreffer, maar deze werden niet benut. Pas in de 25e minuut werd de 2-1 gemaakt door een afgeslagen bal die vanaf de 16 meter werd ingeschoten. Het positiespel kwam weer iets terug met enige mogelijkheden in de 35e en 37e minuut.

2e helft begon weer net zo slap als de 1e helft. Treffend hiervan was de 3-1. Een voorzet van rechts belandde op de lat en viel 1 meter voor het doel. Als iemand scherp  had opgelet was het 2-2 geweest. In plaats van de gelijkmaker lag de bal nog geen 10 seconden later in ons eigen doel. Een razendsnelle knal naar voren werd verkeerd beoordeeld en door de spits achter de keeper gewerkt. Als we zo spelen kunnen we voetballen tot het donker is, maar dan zal het nooit gelijk worden.

Laatste 20 minuten werd de druk toch maar weer opgevoerd. Aan de rechterkant lag telkens een zee van ruimte. Een diepe bal in deze ruimte zorgde dan ook voor de aansluitingstreffer. Een knal van buiten de zestien verdween in het doel. De tijd die nu nog restte was uiteindelijk te kort om de gelijkmaker te forceren. Alhoewel, in de laatste seconde werd iemand vastgehouden in het zestienmeter gebied. De scheidsrechter floot. Penalty??? Nee, het was het eindsignaal. 3-2 verloren.

Teleurstellend begin dus van de competitie. 2 keer verloren. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, maar de manier waarop deze twee wedstrijden werden verloren, dat kan en mag niet.

Komende week maar weer keihard aan de slag op de trainingen en toewerken naar de nieuwe wedstrijd.