zondag 28 augustus 2016

Heet bekerweekje.

Na de overwinning in de eerste bekerwedstrijd weer een intensieve week voor de boeg.
Dit alles in tropische temperaturen. Dinsdag en donderdag trainen. Woensdag en zaterdag de bekerwedstrijden.

Tweede bekerwedstrijd op het programma is een midweekse wedstrijd tegen Laren uitkomend in de 1e klasse. Voor sommige jongens lag deze ploeg nog vers in het geheugen. Afgelopen seizoen werd het kampioenschap en dus directe promotie verspeeld in de laatste competitiewedstrijd tegen Laren. Genoeg revanchegevoelens aanwezig om er dan ook vanaf minuut 1 vol voor te gaan. Maar ook nu werd het weer een moeizame wedstrijd waarin we het verschil niet konden uitdrukken in doelpunten. Sterker nog, in de tweede helft verdween een afstandsschot in het doel waardoor een 0-1 op het scorebord verscheen. Alle zeilen moesten worden bijgezet om de stand in ieder geval gelijk te trekken. Blijven afjagen, combineren en bewegen om de defensief ingestelde tegenstander toch op de knieĆ«n te krijgen. De trainingsarbeid en het warme weer maakte dit toch moeizaam. Gelukkig viel de 1-1 toch.

Zaterdag de laatste en op papier zwaarste wedstrijd. Tegenstander is Zuidvogels. Deze ploeg speelt dit seizoen in de 4e divisie. Ook nu weer zomerse omstandigheden. Opdracht vooraf was duidelijk. Uitgaan van eigen kracht en het positiespel spelen zoals we gewend zijn te doen. Belangrijk hierbij is wel om je hierbij te "belonen" in de beginfase. Dan voetbalt het een stuk makkelijker. Het doelpunt bleef uit waardoor het oppassen geblazen bleef. Zuidvogels maakte zo snel mogelijk gebruik van de fysiek sterke spits in de omschakeling. Eerste helft eindigde in 0-0. Er werd wel door beide teams gescoord, maar beiden werden ze afgekeurd. Tweede helft zelfde spelbeeld. Nu kwam de beloning wel en viel het eerste doelpunt. 1-0 voor. Niet verslappen nu en zo door blijven gaan. Na een overtreding in het 16 meter gebied wees de scheidsrechter naar de stip. De penalty werd benut en een 2-0 voorsprong. Dit werd ook de einduitslag. Prima overwinning!

Hiermee werd het eerste gedeelte van de voorbereiding afgesloten. Er zijn wedstrijden gespeeld tegen ploegen uit de 1e klasse, hoofdklasse, 4e divisie en 3e divisie. Veel goede dingen gezien. Ook genoeg zaken die nog aandacht en verbetering vergen. Maar daar gaan we de komende tijd weer met frisse moed mee aan de slag. De basis is in ieder geval gelegd voor een mooi seizoen.

Een mooi seizoen is uiteraard niet mogelijk zonder de goede materialen om in te voetballen.
Daarom een dankwoord naar alle sponsors die het team weer voorzien hebben van allerlei zaken zoals inloopshirts, wedstrijdkleding, trainingskleding, polo's, jassen en tassen.