Seizoen 2016 - 2017 ASC Nieuwland JO17-1

Dinsdag 9 augustus is het nieuwe seizoen weer begonnen met een bijna complete selectie. Iedereen weer fris en fruitig en klaar voor een seizoen in de hoofdklasse. We verwelkomen dit jaar 2 nieuwe spelers. De meeste andere jongens kennen elkaar al vanaf het kaboutervoetbal.
Na twee trainingen werd de eerste oefenwedstrijd afgewerkt tegen mede hoofdklasser Houten.
Tweede week weer goed getraind en tussendoor een oefenwedstrijd tegen het team van  IJsselmeervogels dat komend seizoen in de 3e divisie gaat acteren. Veel was er nog niet te concluderen na deze twee oefenwedstrijden. Goede dingen gezien, maar ook punten die zeker verbetering nodig hebben. Daar zijn de oefenwedstrijden natuurlijk ook voor bedoeld.

Zaterdag 20 augustus begonnen de bekerwedstrijden met een serie van 3 wedstrijden in een week.
Eerste wedstrijd op de planning was een uitwedstrijd tegen Vreeswijk. Gedurende de eerste helft werd al snel duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. De ruststand was dan ook 0-3.
Tevreden? Nee dat niet. In dit soort wedstrijden moet de scherpte vanaf minuut 1 aanwezig zijn. Had dit te maken met de warming-up die niet zou misstaan bij een zomeravondwedstrijd?
De ruststand had ook 0-7 kunnen zijn of  1-3. Voorin had scherper afgejaagd moeten worden, meer druk op de tegenstander gezet moeten worden en effectiever omgegaan moeten worden met het aantal kansen. Achterin werd Vreeswijk nog  een enorme kans geboden door niet goed uitverdedigen. Komend seizoen zullen er niet zo veel kansen komen om te scoren als vandaag en zal een kans voor de tegenstander sneller tot een tegendoelpunt leiden.

Tweede helft weer fris het veld in. Al snel was het verzet gebroken van Vreeswijk waardoor er vrijuit gecombineerd kon worden. Positief was dat er steeds gezocht werd naar de vrijstaande man en van daaruit weer verder voetballen en afwerken. Niemand ging voor eigen succes. Daardoor kon de score uiteindelijk oplopen tot 0-11.

Deze week weer lekker trainen en een midweeks bekervervolg tegen Laren.

Hierbij de Link naar de foto's. (met dank aan Gerrit Vink)