zaterdag 16 april 2016

Nieuwland B1 - Hooglanderveen B1: 3-2

In een wedstrijd vol spanning, strijd en emotie won Nieuwland B1 vandaag met 3-2 van Hooglanderveen B1. Met nog twee wedstrijden voor de boeg én 5 punten voorsprong, komt het kampioenschap voor Nieuwland B1 nu wel heel dichtbij.
Dat er vandaag veel op het spel stond was niet alleen aan de gezichten van de spelers te zien, ook het spel van de Tricolores was zeker in de beginfase mat. Het was dan ook Hooglanderveen dat het initiatief pakte en via een terechte penalty na 13 minuten op voorsprong kwam. Knap was dat Nieuwland niet in paniek raakte en binnen 10 minuten de gelijkmaker scoorde. Via een flipperspelachtige situatie, pal voor de goal van Hooglanderveen, wist uiteindelijk Lars te profiteren en raak te schieten, 1-1. Aansluitend ging de wedstrijd gelijk op, waarbij de beste kansen met name voor rekening van Nieuwland kwamen. 
In de 2de helft was Nieuwland de betere voetballende ploeg terwijl Hooglanderveen het vooral moest hebben van haar fysieke spel. Halverwege de tweede helft leek Nieuwland op voorsprong te komen. Helaas werd het doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Niet lang daarna was het wel raak. Een overtreding op Lars in het strafschopgebied van Hooglanderveen werd door scheidsrechter Bayrak, die een prima wedstrijd floot, bestraft met een penalty. Kevin schoot de bal via de handen van de keeper binnen, 2-1. Hiermee leek de winst op zak. Toch gaf Hooglanderveen zich niet gewonnen en kwam net voor tijd op 2-2. Even leek de wedstrijd net als j.l. november opnieuw in een gelijkspel te eindigen. Maar net als tegen Almere wist de B1 in de blessure tijd toch de winst naar zich toe te trekken. Ditmaal was het Max die, via een perfecte voorzet, oog in oog met de keeper van Hooglanderveen kwam. Als een volleerde spits bleef hij koel en schoot de bal feilloos raak, 3-2. De ontlading was opnieuw groot en daarmee waren de punten definitief voor Nieuwland. Sportief waren de felicitaties van de spelers van Hooglanderveen na afloop aan onze mannen. Complimenten ook aan hen voor alle strijd. 
Top Nieuwland, hartstikke goed gedaan. Zeker ook omdat vandaag vanwege een uitwisselingsprogramma van school niet iedereen aanwezig kon zijn. Dank Eloy, Koen, Tom en Ruben voor het invallen. Als we over twee weken van Quick weten te winnen is het kampioenschap definitief een feit.
Hierbij de link naar de foto's. Het zijn er dit keer maar een paar (een te gespannen fotograaf ;-)).