zondag 1 mei 2016

Quick AFC 1890 B1 - Nieuwland B1: 5-5

Wat gisteren had moeten gebeuren, het definitief veiligstellen van het kampioenschap, lukte helaas niet tegen Quick. In een spannende wedstrijd, met veel goals, werd het maar liefst 5-5 op sportpark Dorrestein. Met een 2-4 voorsprong bij rust leek Nieuwland nog de winst definitief naar zich toe te trekken, maar Quick knokte zich heel knap terug en kwam zelfs op een 5-4 voorsprong. Uiteindelijk wist Nieuwland in één van de laatste minuten toch nog de verdiende gelijkmaker te scoren. Wat voor Quick voelde als een overwinning, voelde het voor de Tricolores als een zwaar verlies.
Door dit gelijke spel is concurrent Hooglanderveen weer iets ingelopen en bereikt deze competitie komende zaterdag haar climax. Hooglanderveen speelt uit tegen TOV, waarbij TOV minimaal een gelijkspel moet behalen om met zekerheid in aanmerking te komen voor nacompetitie. Nieuwland mag thuis aantreden tegen Laren en heeft het nog volledig in eigen handen om kampioen te worden.