donderdag 27 augustus 2015

Nieuwland B1 - Buitenboys B1: 4-3

Net voordat het noodweer los zou barsten won Nieuwland B1 gisterenavond haar eerste bekerwedstrijd met 4-3 van Buitenboys B1. Een meer dan verdiende overwinning tegen een moeilijke tegenstander.

Het in het zwart geklede Nieuwland begon sterk aan de wedstrijd. Met mooie aanvallen en prima samenspel werd het publiek getrakteerd op attractief voetbal. Na 18 minuten stond het al 3-0 (2x Kevin, 1x David). Daarbij had de stand aanzienlijk hoger kunnen zijn, maar zeker in de beginfase van de wedstrijd werden een aantal grote kansen gemist. Na dit wervelende begin zakte het spel echter in en werd Nieuwland slordiger. Buitenboys, van de schrik bekomen, kwam langzamerhand meer aan voetballen toe en zette steeds meer druk op de defensie van Nieuwland. Zeker nadat de club uit Almere 2x had gescoord (3-2) kwam na 40 minuten het rustsignaal als een geschenk uit de hemel.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op. Toch wist Buitenboys B1 halverwege de 2de helft de gelijkmaker te scoren (3-3). Een 3-0 voorspong was hiermee verdampt als sneeuw voor de zon. Helaas raakte Gianni in zijn reddingspoging om de gelijkmaker te voorkomen, flink geblesseerd. Zonder morren nam Stijn zijn taak over (klasse Stijn!). Het laatste gedeelte van de wedstrijd was spannend. Zeker toen een doelpunt vanwege buitenspel werd afgekeurd, leek het er steeds meer op dat Buitenboys met de winst naar huis zou gaan. Aan deze droom kwam een einde toen Jeroen met een fantastisch schot de winnende treffer voor Nieuwland scoorde (4-3). Uiteindelijk bleef het 4-3 in het voordeel van Nieuwland en was hiermee de eerste overwinning in de beker een feit. A.s. zaterdag wacht Hoogland B1. Een geduchte tegenstander die in de competitie uitkomt in de hoofdklasse.

Hierbij de link naar de foto's. In verband met de donkerte en een aantal niet werkende lichtmasten(....) zijn het er slechts een aantal.