zondag 16 november 2014

VVOP B1 - Nieuwland B1: 1-5

Onder herfstige en donkere omstandigheden werd gisterenmiddag geoefend tegen VVOP. Een club uit Voorthuizen met een prachtig complex en gastvrije mensen. Omdat VVOP B1 uitkomt in de hoofdklasse werd van te voren veel tegenstand verwacht, maar in de praktijk viel dat beduidend mee. Nieuwland B1 won vrij gemakkelijk met 1-5. Het meegekomen publiek uit Amersfoort werd getrakteerd op een leuke wedstrijd.
Vanaf het eerste fluitsignaal had Nieuwland een duidelijk veldoverwicht. Gaf achterin nauwelijks kansen weg en was op het middenveld heer en meester. Het team dat dit keer onder leiding van Tommes stond, creƫerde geregeld grote kansen maar had, net als voorgaande wedstrijden, weer moeite om tot scoren te komen. Pas in de 39ste minuut wist Tom, na een "schitterende schuinbeweging", de stand op 0-1 te brengen. In het begin van de 2de helft was het opnieuw raak. Na goed voorwerk van Jesse wist Tom wederom te scoren, 0-2. Even later was het Floris, die via een voorzet van Hobrin, prachtige raak kopte, 0-3. Langzamerhand gingen de koppies van VVOP hangen en kreeg Nieuwland nog meer kansen. Zowel de kans van David als van Arend had er eigenlijk in gemoeten. Halverwege de 2de helft scoorde Rick Baartscheer, 0-4. Niet lang daarna wist VVOP toch nog iets terug te doen, 1-4. Uiteindelijk bracht David de eindstand op 1-5. Een meer dan terechte overwinning tegen een sportieve tegenstander.