zondag 7 september 2014

Roda'46 B2 - Nieuwland B1: 1-1

Voor de eerste competitiewedstrijd moest Nieuwland B1 gisteren afreizen naar Leusden om te spelen tegen Roda’46. Een club met een sterke jeugd en zeker ook de B2 van Roda. Veel spelers kennen elkaar van school en dat maakt de wedstrijd extra beladen. Met de goede partij tegen Spakenburg nog in het achterhoofd, had Nieuwland zin om te voetballen. Helaas werd het publiek dit keer niet getrakteerd op een wedstrijd met hoogstaand voetbal. Op de eerste 10 minuten na, was zeker de 1ste helft niet goed. Voetballend kwam Nieuwland er nauwelijks uit. Passen kwamen amper aan en naar mate de 1ste helft vorderde nam het mopperen op elkaar toe. En dat laatste droeg zeker niet bij aan de kwaliteit van het voetbal. Gelukkig creëerde Roda weinig kansen. Toch was het in de 35ste minuut wel raak. Een pass in de diepte stuiterde over de verdediging van Nieuwland heen en Pim kwam net te laat. Een speler van Roda reageerde alert en scoorde 1-0. Gelukkig was het vrij snel daarna rust.
Na rust was een beter Nieuwland te zien en te horen. Het mopperen was vervangen door positief aanmoedigen en dat was gelijk te merken. Direct na het eerste fluitsignaal ging Nieuwland op zoek naar de gelijkmaker. Binnen 5 minuten scoorde Jesse uit een corner met een prachtige kopbal, 1-1. De rest van de wedstrijd ging gelijk op. Beide partijen kregen kansen en dat maakte de wedstrijd spannend om naar te kijken. Uiteindelijk bleef het gelijk. Over de gehele wedstrijd genomen een terechte eindstand.
Hierbij de link naar de foto's en de link naar het verslag van Roda.