zaterdag 13 september 2014

Nieuwland B1 - Laren 99 B1: 2-1

Afgelopen zaterdag mocht Nieuwland B1 in haar nieuwe tenue aantreden tegen Laren 99 B1. Helaas wel met 5 geblesseerde spelers. Gelukkig waren Kevin (C1) en Jeroen (C1) bereid om in te vallen. Gezien de tot nu toe behaalde resultaten van Laren, zou het voor Nieuwland mogelijk moeten zijn om deze wedstrijd te winnen. Direct na de aftrap leek het daar ook op. Nieuwland had een groot veldoverwicht en Laren 99 kwam nauwelijks op de helft van Nieuwland. Ondanks de vele kansen lukte het Nieuwland niet om te scoren. Gaandeweg de 1ste helft sloop de twijfel in de ploeg en kwamen er foutjes in het spel. Net voor de rust ging het mis en werd een foutje in de verdediging afgestraft met een doelpunt voor Laren, 0-1. Volstrekt tegen de verhouding in.

Zeker in het begin van de 2de helft was een zelfde wedstrijd te zien. Een sterk aanvallend Nieuwland en een verdedigend Laren. In de 5de minuut na de rust was het uiteindelijk wel raak. Een schot van Yorick van zo’n 20 meter, verdween achter de goed keepende doelman van Laren, 1-1. Even later was het David die Nieuwland op voorsprong bracht, 2-1. Doordat Nieuwland verzuimde om de voorsprong uit te breiden, werd het op het einde van de wedstrijd nog spannend. Laren 99 kreeg diverse kansen en zat een aantal maal dicht in de buurt van de gelijkmaker. Uiteindelijk bleef het 2-1. Jammer dat de bal van Jeroen tegen de lat kwam. Al met al een leuke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander.