zaterdag 6 februari 2016

Nieuwland B1 - IJsselmeervogels B1: 2-1 (8ste finale bekerwedstrijd)

Dat het een spannende wedstrijd zou worden stond van te voren vast. Maar dat daarbij Nieuwland aan het langste eind zou trekken was vanmiddag toch een verrassing. Met een fantastische 2-1 overwinning werd de B1 van IJsselmeervogels, een team dat uitkomt in de 4de divisie, uit het bekertoernooi geknikkerd. Een top prestatie van de mannen van John en Marco.
Nieuwland begon afwachtend en zonder echte overtuiging aan de wedstrijd. IJsselmeervogels was zeker in de begin fase de betere ploeg. En na 20 minuten kwamen “de rooie” dan ook op voorsprong (0-1). Even leek het een makkelijke overwinning te worden, maar IJsselmeervogels verzuimde het karwei af te maken. Nieuwland herstelde zich knap en kwam meer en meer in de wedstrijd. Net voor rust scoorde Tom de gelijkmaker (1-1).

Na rust profiteerde Nieuwland van de wind in de rug. Achterin bij de tricolores stond het goed en werden er geen kansen weggegeven. Zowel op het middenveld als voorin werd er ook hard gewerkt. Hoewel Nieuwland nauwelijks kansen kreeg, hing een overwinning voor de thuisploeg toch in de lucht. Een paar minuten voor tijd kwam Noah in de ploeg en werd de “gouden wissel”. Nog geen 30 seconden in het veld profiteerde hij van een misverstand tussen de keeper en een verdediger van IJsselmeervogels. Zonder zich te bedenken ontfutselde hij de bal en schoot direct raak (2-1). De laatste paar minuten kwam Nieuwland niet meer in gevaar. Al met al, zeker op basis van de 2de helft, een terechte overwinning. Top gedaan mannen. Gefeliciteerd! Dank ook aan alle supporters. Mooi om te zien dat het team zo gesteund wordt.
Hierbij de link naar de foto's.