zondag 17 januari 2016

Zeewolde B1 - Nieuwland B1: 1-4 (oefenwedstrijd)

Onder winterse omstandigheden werd gisteren een oefenwedstrijd gespeeld tegen Zeewolde B1. Een team dat uitkomt in de hoofdklasse. Nieuwland won met 1-4. De eerste 25 minuten van de wedstrijd verliep voorspoedig. Nieuwland was op alle fronten de betere ploeg, speelde goed en Zeewolde had weinig in te brengen. En na zo’n 30 minuten stond het al 0-3 voor Nieuwland (2x Kevin, 1x David). Daarna zakte het spel in.
Helaas kon Nieuwland ook in de 2de helft niet meer het niveau evenaren als dat van de eerste 25 minuten van de wedstrijd. Zeewolde wist nog wel een doelpunt te maken (penalty) maar nadat Koray de 1-4 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Door de kleine selectie (Tom D en Stijn geblesseerd en Lars en Sjoerd open dag nieuwe opleiding) speelde Nieuwland de laatste 10 minuten met een man minder maar kwam niet in gevaar.
Al met al een leerzame oefenwedstrijd, met name voor de trainers. Dank aan Zeewolde voor de gastvrijheid. Volgende week wacht de krachtproef tegen Kampong B1.