zondag 6 december 2015

Nieuwland B1 - 's Graveland B1: 4-0

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop mocht Nieuwland B1 gisteren tegen de onderste ploeg uit de competitie: ’s Graveland B1. Op papier zou Nieuwland dan ook moeten kunnen winnen, zeker omdat de uit wedstrijd tegen ’s Graveland met 0-7 was gewonnen.
Ook gisteren hadden de Tricolores zeker 85% balbezit en waren veruit sterksten. Maar door de enorm harde wind, die in het verlengde over het veld blies, was het toch bijzonder lastig om te voetballen. Nieuwland had dan ook vrij veel kansen nodig om uiteindelijk tot het eerste doelpunt te komen. Het was Kevin die in de 30ste minuut de 1-0 wist te scoren. Direct daarna was het de beurt aan David voor de 2-0.
In de tweede was een zelfde beeld te zien: een veel sterker Nieuwland tegen een aanzienlijk minder ’s Graveland. Opnieuw waren het David (3-0) en Kevin (4-0) die het doelpunten saldo verder wisten uit te breiden. Een meer dan verdiende overwinning tegen een sportieve ploeg.

De enige smet op de wedstrijd was de blessure van Stijn. Na diverse weken niet gevoetbald te hebben, maakte Stijn gisteren in de 2de helft zijn rentree. In een gevecht om de bal raakte hij echter opnieuw dusdanig geblesseerd dat hij uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis moest. Inmiddels is duidelijk dat hij zijn enkel flink geblesseerd heeft en er opnieuw uit ligt. Namens de begeleiding en alle spelers, beterschap en een snel herstel gewenst.

Volgende week hebben we nog een oefenwedstrijd tegen DVS’33 B1 uit Ermelo, daarna breekt een periode van rust aan.