zondag 17 mei 2015

NVC B1 - Nieuwland B1: 0-1

Na de winst van vorige week speelde Nieuwland B1 gisteren de return wedstrijd uit tegen NVC B1. Ook nu was Nieuwland te sterk voor de ploeg uit Naarden en won met 0-1. Hiermee gaat Nieuwland door naar de volgende ronde van de nacompetitie en degradeert NVC.
Net als vorige week werd het publiek ook deze wedstrijd helaas niet getrakteerd op hoogstaand voetbal en lag de focus vooral op niets weggeven. Daarbij wisten de twee ploegen, door een sterke defensie aan beide kanten, nauwelijks kansen te creƫren en speelde het spel zich met name op het middenveld af. Door de beperkte winst van Nieuwland in de 1ste ontmoeting (2-0) bleef NVC echter wel geloven in een goede afloop en was het een spannende wedstrijd. De beste mogelijkheid in de 1ste helft om de score te openen kwam voor rekening van Nieuwland. Na een prima diepte pass wist Noah zich, met zijn welbekende sprint, los te maken van zijn directe tegenstander en kwam daardoor alleen voor de keeper. Helaas ging de bal net naast. Na rust was een zelfde beeld te zien. Twee ploegen die er voor knokte, maar nauwelijks kansen kregen. Toch was het halverwege de 2de helft Nieuwland dat scoorde. Via de muur veranderde de bal van richting en belandde de vrije trap van Rick F. in het goal van NVC, 0-1. Hierdoor kwam Nieuwland niet alleen op voorsprong maar was het geloof in een goede afloop bij NVC ook verdwenen. Nieuwland speelde aansluitend de wedstrijd beheerst uit en kwam niet meer in gevaar. Top gedaan mannen. In de volgende ronde wacht ons Roda '46 B2.
Hierbij de link naar de foto's van Lars (dank Lars voor je werk) en de link naar de andere foto's.